Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Австралія виділила $32 млн на підтримку оборони України – що відомо

Австралія ухвалила рішення про виділення на підтримку оборони України $32 млн (50 млн австралійських доларів).

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у соціальній мережі X, посилаючись на рішення уряду Австралії.

— Я вдячний Австралії та прем’єр-міністру Ентоні Албанізі за внесок у розмірі $32,4 млн на посилення обороноздатності України через Міжнародний фонд для України, який адмініструється Міноборони Великої Британії, – йдеться у повідомленні глави держави.

Кошти підуть на закупівлю пріоритетних військових засобів.

Зараз дивляться

Міжнародний фонд для України знаходиться під управлінням Міноборони Великої Британії. Він використовує внески міжнародних партнерів для закупівлі пріоритетного військового обладнання для України та забезпечення безперервної військової підтримки.

Уряд країни наголосив, що Австралія залишається непохитною у своєму прагненні підтримувати Україну та українців, які захищають свій народ, свою територію та суверенітет.

Там додали, що з початку повномасштабного вторгнення Росії надали близько 960 млн австралійських доларів, зокрема 780 млн на допомогу Збройним силам України.

Окрім грошової допомоги там наголосили, що продовжать тренувати українських військових у межах програми, яка проходить у Британії. Також уряд Австралії надав літак E-7A Wedgetail Німеччині для захисту важливих логістичних шляхів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-15 12:22:26