Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У НАТО збільшують витрати на оборону через заяви Трампа – Bloomberg

Союзники з НАТО збільшують власні оборонні бюджети через заяви 45 президента США Дональда Трампа. Рекордні 18 з 31 країн-членів цьогоріч досягнуть цілі НАТО щодо оборонних витрат.

Витрати НАТО на оборону

За даними видання Bloomberg, європейські союзники працюють на досягнення мети НАТО – витрачати щонайменше 2% ВВП на оборону, заявив журналістам генеральний секретар Єнс Столтенберг.

За словами генсека НАТО, країни-союзники роблять реальні кроки вперед, хоча деяким ще далеко до остаточної цілі.

Зараз дивляться

Відповідаючи на запитання про нещодавні заяви Дональда Трампа, Єнс Столтенберг зазначив, що НАТО змогло запобігти масштабній військовій атаці проти будь-якого союзника протягом 75 років.

– Ми зробили це, тому що всі в НАТО абсолютно чітко повідомляли в будь-який час, що ми там, щоб захищати всіх союзників. Ми не повинні давати місця для прорахунків або непорозумінь у Москві щодо нашої готовності, відданості та рішучості захищати всіх союзників, – стверджує Столтенберг.

За словами генсека НАТО, з моменту інвестиційної обіцянки в 2014 році європейські союзники та Канада додадуть понад $600 млрд на оборону.

Минулого року відбулося безпрецедентне зростання видатків на оборону на 11% серед європейських союзників і Канади, додав він.

Джерело: Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-14 23:04:48