Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ хоче вивести ядерну зброю у космос: що відомо

Голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер надав для ознайомлення всім членам Конгресу розвідувальну інформацію про серйозну загрозу національній безпеці з боку РФ. 

Про це він повідомив у середу 14 лютого, пише CNN.

Тернер надіслав своїм колегам по Конгресу лист, в якому зазначив, що йдеться про термінове питання щодо дестабілізуючого іноземного військового потенціалу.

Зараз дивляться

У листі своїм колегам по Конгресу Тернер зазначив, що Комітет з розвідки Палати представників 13 лютого проголосував за те, щоб надати законодавцям певну інформацію для перегляду, і сказав, що члени мають час переглянути це між середою та п’ятницею.

Одне з джерел CNN, яке бачило дані розвідки, підтвердило, що “насправді це дуже тривожний і дестабілізуючий російський потенціал, про який нещодавно стало відомо.

Проте спікер Палати представників Майк Джонсон пізніше спробував заспокоїти занепокоєння щодо невизначеної загрози, заявивши, що немає приводу для тривоги.

– Ми просто хочемо запевнити, що всі руки за кермом міцні. Ми працюємо над цим, і тривоги не потрібно, – сказав Джонсон.

Тим часом Тернер також закликає президента Джо Байдена розсекретити всю інформацію, що стосується цієї загрози.

Радник з питань національної безпеки Джейк Салліван сказав, що він особисто домовився про зустріч із провідними законодавцями комітетів з національної безпеки.

Росія хоче вивести ядерну зброю у космос?

Як пише ABC-news, два джерела, знайомі з обговореннями на Капітолійському пагорбі, сказали, що ця розвідка пов’язана з бажанням росіян вивести ядерну зброю в космос.

Йдеться не про те, щоб скинути ядерну зброю на Землю, а про можливе використання проти супутників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-14 22:19:08