Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Засідання Ради Україна-НАТО: місце проведення та теми

На рівні міністрів оборони у рамках засідання Північноатлантичної ради відбудеться Рада Україна-НАТО.

Про це під час онлайн-брифінгу журналістам повідомила посол США в НАТО Джуліанна Сміт.

– Ми збираємося зустрітися з Україною на Раді Україна-НАТО, щоб обговорити подальшу підтримку з боку союзників потреб безпеки України, – говорить вона.

Зараз дивляться

Засідання Ради Україна-НАТО

Посол США в НАТО, відзначивши нещодавнє рішення Євросоюзу надати Україні €50 млрд, висловила впевненість, що Конгрес США, у свою чергу, схвалить рішення про виділення допомоги Києву.

Вона нагадала, що скоро буде вже як два роки з дня початку повномасштабної війни Росії проти України.

– Важливо, щоб усі ми пам’ятали, що буде поставлено на карту, якщо Росія досягне успіху. Європейська і трансатлантична безпека буде поставлена під ризик. Єдина можлива відповідь – це продовження єдності НАТО, тривалі інвестиції в нашу безпеку і нашу стійкість і, що найважливіше, продовження допомоги нашим друзям в Україні, щоб продемонструвати супротивникам в усьому світі, що організація північно-атлантичного договору, трансатлантичне співтовариство і надалі залишатиметься наріжним каменем глобальної безпеки, – говорить Сміт.

Посол США додала, що після російського вторгнення в Україну союзники здійснили цілу низку кроків щодо посилення стримування і оборони, щоб “підготуватися до використання Росією будь-якої гібридної тактики проти союзників із НАТО”.

– Ми перебуваємо в режимі реального часу, готуючись до всіх непередбачуваних обставин… Росія залишається нашим пріоритетом номер один, – підкреслила Сміт.

Крім того, вона прокоментувала нещодавню заяву колишнього президента США Дональда Трампа щодо того, що Північно-Атлантичний Союз не захищатиме тих союзників, які виділяють недостатнє фінансів на оборону, і що РФ може робити з ними “все, що вони захочуть”, зазначивши, що такі слова “наражають наших солдатів на більшу небезпеку, тому робити такі заяви небезпечно і відверто безвідповідально”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-13 18:29:47