Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

в Авдіївку надійшла потужна підтримка

Українські військові зі 110-ї окремої механізованої бригади (ОМБр), які протягом двох років боронять Авдіївку, зможуть вивести окремі підрозділи з міста, оскільки для відбиття російських атак надійде підкріплення.

Про це в ефірі Радіо Свобода розповів начальник служби зв’язків з громадськістю 110 ОМБр Іван Сєкач.

Він каже, що станом на сьогодні 110-та ОМБр вже не має достатніх можливостей, щоб утримувати місто. Водночас до Авдіївки надійде підкріплення, хоч і не став уточнювати, про яку саме бригаду йдеться. За його словами, “це потужна підтримка, нам трохи так спокійніше стало, коли вона прийшла”.

Зараз дивляться

– Вперше за майже два роки функціонування 110 окремої механізованої бригади деякі наші підрозділи повноцінно вивели з боїв для відпочинку та ротації. Дійсно, прийшло підкріплення, – розповів Сєкач.

Начальник служби зв’язків із громадськістю 110 ОМБр додає, що сьогодні в місті точаться бої, оскільки ворог намагається перерізати лінію поставок до Авдіївки.

На думку Сєкача, російська армія має за мету захопити Авдіївку до виборів російського президента, які мають на середину березня 2024 року. Тому, каже Сєкач, росіяни будуть робити це усіма можливими способами.

– Вони мають повноцінну перевагу в авіації, тобто ми не можемо ніяк повпливати на авіанальоти, на бомбардування міста і наших позицій. У них величезна кількість особового складу, з яким вони не рахуються, і вони експериментують постійно різними групами, використовуючи бронетехніку, — пояснив Сєкач.

Раніше про підкріплення для українських військ в Авдіївці писало видання Forbes. За їх даними, це одна з найкращих штурмових бригад України.

Видання також вказувало, що у тому випадку, якщо в Авдіївку дійсно надійшло українське підкріплення, тоді варто очікувати очікуйте контратаки ЗСУ на російські позиції в районі вулиці Грушевського.

Фото: Валерій Залужний

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-13 18:24:16