Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи можна лікувати зуби під час вагітності – відповідь лікаря

Під час виношування дитини організм жінки направляє значну кількість енергії та поживних речовин на формування та розвиток  плоду.

Факти ICTV дізнавалися в стоматологині Олени Прудкої, чи можна лікувати зуби під час вагітності і коли це краще робити.

Коли можна лікувати зуби під час вагітності

– Вагітність не є перешкодою для лікування зубів, – каже Олена Прудка.

За її словами, навіть якщо жінка відповідально підійшла до планування вагітності і завчасно пролікувала зуби, під час вагітності їй все одно потрібно регулярно відвідувати стоматолога.

Зараз дивляться

Це дозволить виявити карієс та інші патологічні процеси в порожнині рота на ранній стадії, застосувати найбільш безпечні методи лікування, запобігти негативному впливу інфекцій на розвиток і здоров’я дитини.

Для контролю стану зубів і ясен майбутній мамі необхідно відвідати стоматолога у першому триместрі перед тим, як стати на облік і в останні місяці перед пологами.

Протипоказання для лікування зубів під час вагітності

 – На ранніх термінах вагітності жінкам бажано утриматися від будь-яких процедур, пов’язаних зі стресом, антибіотиками та анестезією, – радить лікарка.

Головне протипоказання до лікування зубів вагітної жінки – загроза викидня. Саме тому стоматологи не рекомендують відбілювати та видаляти зуби, проводити КТ, протезування та імплантацію.

Якщо ж у жінки нормальний перебіг вагітності та відсутні фактори ризику, невідкладні процедури, як-от лікування карієсу, пародонтиту, стоматиту, запалення ясен тощо можуть бути виконано на будь-якому терміні.

Адже недостатній догляд за зубами та яснами провокує  серйозні ускладнення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-13 17:57:10