Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Дефіцит лікарів у РФ через війну в Україні: оцінка розвідки Британії

Війна проти України спричинила дефіцит лікарів та медичних працівників по всій РФ, кажуть у розвідці Міноборони Великої Британії.

Аналізуючи вплив повномасштабного вторгнення на медичний сектор Росії, там зауважили, що після мобілізації у вересні 2022 року медичних працівників попередили не залишати країну, однак до 2% російських лікарів виїхали з країни, щоб уникнути призову.

– Крім того, до 3 000 медпрацівників, ймовірно, були мобілізовані для надання медичної допомоги під час бойових дій, – зауважують у розвідці.

Зараз дивляться

Посилаючись на дані російського МОЗ, британська розвідка констатує, що медсектору РФ не вистачає близько 26,5 тис. лікарів і 58,2 тис. середнього медичного персоналу, при цьому у 22 регіонах спостерігається значний дефіцит лікарів, а ще в семи – він оцінюється як гострий.

– Інша оцінка від січня 2024 року свідчить про те, що за попередні 15 місяців кількість лікарів скоротилася на 7 500 осіб, що пояснюється довгим робочим днем і низькою оплатою праці, – мовиться у звіті розвідки.

Там переконані, що тенденція до скорочення кількості медичних працівників у Росії, ймовірно, не зміниться цього року.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 717-ту добу.

На інтерактивній карті бойових дій в Україні можна прослідкувати, де точаться бої, а на карті повітряних тривог в Україні подивитися, де є зараз загроза атаки ворога.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-11 15:11:44