Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як зробити майонез у домашніх умовах – покроковий рецепт

Майонез – французький соус, який свого часу став найпопулярнішім в Україні.  Зараз виробляється багато видів майонезу на будь-який смак, але якщо ви спробуєте домашній майонез один раз, ви більше ніколи не будете купувати його в магазині.

Крім того, зазначає шеф Євген Клопотенко, домашній майонез дешевший, смачніший і корисніший.

Домашній майонез – як зробити

Інгредієнти:

Зараз дивляться

Приготування:

  1. Відокремте білки від жовтків. Додайте до жовтків гірчицю. Покладіть все це у широку миску.
  2. Збийте жовтки з гірчицею за допомогою вінчика
  3.  Додайте сік лимона, дрібку солі, знову збийте. Суміш має стати однорідною.
  4. В отриману масу тонкою цівкою маленькими порціями додавайте соняшникову олію, постійно збиваючи.
  5. Коли додасте останні 5 г олії, добре перемішайте готовий соус.

Щоб отримати майонез із насиченим або незвичайним смаком, додайте до нього трохи спецій. Не бійтеся експериментувати.

Джерело: Євген Клопотенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-07 14:06:49