Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Я одразу підпишу: Байден закликав Конгрес ухвалити закон щодо безпеки кордонів

Президент США Джо Байден закликав Конгрес проголосувати законопроєкт про безпеку кордону з Мексикою.

Про це йдеться в заяві на сайті Білого дому.

Президент нагадав, що проблема з кордоном довга і вже давно час вирішити її.

Зараз дивляться

Два місяці тому Байден доручив своїй команді почати переговори з Сенатом, щоб серйозно й остаточно розв’язати проблему прикордонної кризи. Робота над цим питанням триває цілодобово, у свята та у вихідні.

За словами президента, досягнутий консенсус і ухвалення закону стане жорсткою, але справедливою реформою з охорони кордону.

– Це дасть мені, як президенту, нові надзвичайні повноваження щодо закриття кордону, коли він виявиться перевантаженим. І якщо мені дадуть ці повноваження, я скористаюся ними в день підписання законопроєкту, – зазначив Джо Байден.

Президент заявив, що Конгрес має затвердити фінансування на охорону кордону, про що Байден просив ще в жовтні. Гроші мають піти на додаткові 1300 агентів прикордонного патруля, 375 імміграційних суддів, 1600 працівників із надання притулку та понад 100 новітніх інспекційних машин, які допоможуть припинити контрабанду фентанілу (синтетичного опіоїдного анальгетика) на південно-західному кордоні США.

– Охорона кордону в результаті цих переговорів – це перемога для Америки, – рішуче заявив Байден.

Він закликав законодавців серйозно поставитися до прикордонної кризи, проголосувати двопартійний законопроєкт, який одразу ж підпише.

Раніше спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон заявив, що хоче більше обмежень в законі щодо безпеки американських кордонів, попри досягнення двопартійного компромісу у Сенаті. А ще спікер зауважив, що консультується з питання посилення кордонів з колишнім президентом США Дональдом Трампом.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Фото: White House

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-27 10:55:03