Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Російський наступ досягає пікової активності: Мусієнко спрогнозував, скільки він триватиме

Фото: Генштаб ЗСУ

Російський наступ досягає власної пікової активності на Сході України, а потім дійде до певної точки. Зараз ґрунти не встигають замерзати, тому військову техніку важче застосовувати на деяких ділянках фронту.

Про це заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в інтерв’ю редакторці сайту Факти ICTV Анастасії Кожушко.

Що відбувається на фронті

– Зараз російський наступ досягає пікової активності на Сході. Він доходить до певної точки. Вони діють як можуть штурмовими групами. Джон Кірбі (координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США, – Ред.) говорить про підмерзання ґрунтів, що, можливо, тоді вони зможуть активніше використати техніку і дасть більше наступального потенціалу.

Але зверніть увагу на такий факт: погодні умови зараз не такої зимової кондиції, не такі низькі температури. Тобто ґрунти не встигають замерзати. Важку техніку застосовувати теж важче на деяких ділянках, опади та інше, – зазначив військовий експерт.

Зараз дивляться

Скільки може тривати наступ РФ

Олександр Мусієнко сумнівається в тому, що окупантам вдасться поновити наступальні дії та водночас досягти значних успіхів. Проте експерт не виключає, що окупанти чекатимуть весни та поповнюватимуть власні колосальні втрати.

– Навряд чи їм вдасться якимось чином це розвинути. Хоча я розумію прекрасно, що це до кінця зими і дещо на початку весни вони вестимуть наступальні дії. Ймовірно, матимуть певні тактичні успіхи – це треба розуміти, де ще зможуть просунутися. І на цьому вони зупиняться.

А далі чекатимуть весни, мобілізації, пожвавлення цих процесів, доукомплектування власних підрозділів, спроби компенсувати колосальні втрати. З прицілом на те, що можливо на осінь-зиму 2024-2025 років поновити наступальні дії, якщо їм це вдасться та дадуть українські Сили оборони. У мене є сумніви, що російським військам вдасться, – сказав аналітик.

Повне інтерв’ю з керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком можна подивитися 28 січня на YouTube-каналі Фактів ICTV.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-25 19:59:21