Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Напад РФ на НАТО – Столтенберг назвав умови, за яких це не станеться

Фото: Офіс президента

Російська Федерація не зможе загрожувати військовою агресією країнам усередині блоку НАТО, якщо Альянс продовжить вносити інвестиції у свою оборону та проводити навчання регулярних армій для посилення обороноздатності.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає пресслужба північноатлантичного відомства.

Він наголосив, що з початку передання допомоги Києву в умовах повномасштабної війни члени Альянсу наростили й власну оборонну спроможність.

Зараз дивляться

— Ми, звичайно, уважно стежимо за тим, що робить Росія, ми посилили нашу пильність, нашу присутність у східній частині Альянсу, але вся ідея цього полягає в тому, щоб запобігти нападу на члена НАТО, — зазначив політик.

Столтенберг додав, що тепер Блок прагне не допустити ескалації біля своїх східних кордонів.

— Ми досягатимемо цього шляхом розгортання більшої кількості власних бойових підрозділів, збільшення інвестицій у нашу оборонну промисловість та військові навчання. До речі, цього тижня стартують найбільші військові навчання за останні десять років, у них візьмуть участь близько 90 тис. солдатів НАТО, – сказав він.

Нагадаємо, 23 січня Столтенберг і генеральний менеджер Агентства НАТО з підтримки та закупівель (NSPA) Стейсі Каммінгс уклали контракти на закупівлю близько 220 тис. 155-міліметрових артилерійських снарядів на суму $1,2 млрд.

Вони потрібні для поповнення арсеналу союзників у рамках Альянсу на тлі продовження війни РФ проти України.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Єнс Столтенберг, Росія-НАТО

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-23 18:02:05