Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Нові лінійні прискорювачі в Київському онкоцентрі, чому це важливо — КГВА

У Київському клінічному онкологічному центрі запрацювало нове сучасне обладнання – лінійні прискорювачі Elekta Versa HD. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Київської міської військової адміністрації Валентина Гінзбург.

Замість одного цілих три

Повідомляється, що радіотерапевтичне обладнання закуплено за кошти міського бюджету. Після проведення складних дозиметричних налаштувань він уже лікує пацієнтів у радіологічному відділенні Центру.

Зараз дивляться

За словами Валентини Гінзбург, тепер в онкоцентрі замість одного прискорювача зараз працює три апарати. Це дає змогу лікувати більше пацієнтів одночасно та мінімізувати час очікування в черзі.

– А ще – значно підвищити рівень медичної допомоги онкохворим. Адже сьогодні це обладнання є найсучаснішим у столиці серед подібного, – зазначила директорка Департаменту.

Можливості прискорювачів

За її словами, новітні прискорювачі дають змогу лікарям змінювати дозу опромінення в кожному конкретному полі, проводити опромінення під рентгенівським контролем для абсолютної точності, використовувати динамічне рухоме опромінення з автоматичною зміною швидкості, потужності дози, розмірів і полів.

На Elekta Versa HD є можливість проведення стереотаксичної радіохірургії для опромінення пухлин I-II ст. або невеликих метастатичних уражень. А також застосування методу SBRT – радіохірургії тіла.

51 пацієнт уже проходить лікування

Сьогодні лікування на лінійних прискорювачах уже проходить 51 пацієнт, а ще 18 проводиться індивідуальне дозиметричне планування – це специфічна підготовка до процедури.

З огляду на те, що близько 60% усіх онкохворих потребують променевої терапії, придбання містом і встановлення сучасних прискорювачів складно переоцінити, підкреслила Валентина Гінзбург.

За її словами, окрім киян, Онкоцентр приймає на лікування жителів і інших регіонів України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-12 11:52:53