Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як морози вплинуть на характер бойових дій: пояснення ISW

Фото: Генштаб ЗСУ

Морози в Україні наразі, ймовірно, стримують поточні операції на фронті. Однак вже найближчими тижнями, коли ґрунт ще більше замерзне, це може зіграти в плюс під час механізованих маневрових дій.

Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW) та нагадали слова заступника командира української бригади, яка діє на Куп’янському напрямку, про те, що через холодну погоду окупанти використовують менше боєприпасів.

До того ж, речниця Південного оперативного командування ЗСУ Наталія Гуменюк 11 січня заявила, що РФ скоротила застосування безпілотників для ударів по Україні протягом останніх двох ночей через імовірність їхнього заледеніння.

Зараз дивляться

Також у ISW навели слова українського офіцера у бригаді, що діє поблизу Бахмута, що температура вночі падає до -18°C, через що бійці можуть знаходитися на спостережних постах лише протягом кількох годин.

Офіцер повідомив, що інтенсивність штурму російської піхоти знизилася на Бахмутському напрямку якраз, імовірно, через низьку температуру.

Нагадаємо, що Міністерство оборони Великої Британії писало, що морози разом із можливим сильним снігом можуть обмежити маневровість, проте мерзла земля покращить “пересування пересічною місцевістю” протягом січня та лютого.

– ISW продовжує оцінювати, що російські сили, ймовірно, намагатимуться підтримувати або посилювати локалізовані наступальні операції по всьому сходу України, намагаючись перехопити й утримати ініціативу, незалежно від зимової погоди та умов місцевості, — зазначили там.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Війна в Україні, Морози

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-12 11:39:28