Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Рецепти страв з авокадо: ідеї, що приготувати

Сьогодні поговоримо про рецепти страв з авокадо. Він справжній герой сучасної кулінарії. Ця кремова фруктова насолода не лише підкорює своїм смаком, а й має багато користі для здоров’я. За словами експерта, є список продуктів, які збільшують користь від плодів.

Більше цікавої інформації від лікаря-дієтолога тут.

Що приготувати з авокадо

Рецепти страв з авокадо безумовно смачні та різноманітні, тому кожен знайде рецепт до свого смаку.

Зараз дивляться

Гуакамоле – король соусів

Приготувати гуакамоле – це найпростіше та найсмачніше, що можна зробити. Просто розім’яти його виделкою, додати нарізані помідори, цибулю, часник, сік лайму та трошки солі. Подати цю сальсу можна на брускеті, тортильї, лаваші або з чипсами начос.

Соусом гуакамоле можна також заправити будь-які види пасти та овочеві салати. Також не зайвим буде цей соус в гамбургерах та сандвічах.

Легкий салат – неперевершений дует смаку

Хочете щось легке та малокалорійне? Змішайте кубики авокадо і тунця, додай сік лимона та соєвий соус – і ваш обід готовий. Подайте на листі салату або в лаваші.

Хрусткий тост – одне задоволення

Шматочок хрусткого тоста, шар авокадо, трішки солі та перцю й ідеальний сніданок або легка вечеря готова! На тост також можна викласти яйце-пашот і посипати зеленню.

Салат з авокадо і спаржею – для стрункої фігури

Потрібно просто нарізати цей фрукт, додати запечену спаржу, припущені листя шпинату та соус до смаку (наприклад, оливкова олія з соком лимона та сіллю або натуральний йогурт з гірчицею). Рецепт не лише смачний, але й повний вітамінів та мінералів.

Рол з авокадо та креветками

Якщо готуєте суші вдома, замість традиційного варіанту, використовуйте як начинку смужки авокадо та креветки. До ролу подаємо соєвий соус і ось він – шедевр на вашій тарілці.

Отже, що приготувати з авокадо ми дізналися. Тож нехай ці страви стануть не лише модним трендом, але й постійним гостем на нашому столі. Здоров’я, смак та кулінарна творчість – ось що приносить справжнє задоволення.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-11 12:33:29