Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

КНДР може продати Росії нові типи тактичних керованих ракет

Північна Корея може продати Росії нові типи тактичних керованих ракет на додаток до можливих поставок балістичних ракет малої дальності.

Про це в інтерв’ю Yonhap заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік.

За його словами, у січні КНДР може провести випробувальний пуск твердопаливних балістичних ракет середньої дальності (IRBM) і запустити ракету великої дальності. Планується це для підвищення напруженості напередодні виборів у Південній Кореї та США.

Зараз дивляться

Північна Корея вперше провела випробувальний пуск балістичної ракети ближнього радіусу (CRBM) у квітні 2022 року. Це новий тип зброї з радіусом 100-180 кілометрів, сказав Шин агентству Yonhap.

Також глава Міноборони Південної Кореї заявив, що нещодавні візити Кім Чен Ина на заводи з виробництва боєприпасів можуть свідчити про плани поставити північнокорейську зброю в Росію. Особливо, з огляду на можливий продаж балістичних ракет малої дальності KN-23 в Росію.

Білий дім нещодавно заявив, що КНДР передала РФ пускові установки для балістичних ракет і кілька балістичних ракет із дальністю польоту до 900 км.

За оцінками, на кінець грудня Північна Корея поставила росіянам близько 5 000 контейнерів зі зброєю, в яких, за словами міністра, може бути розміщено близько 2,3 млн снарядів калібру 152 мм або близько 400 тис. артилерійських снарядів калібру 122 міліметри.

Шин Вон Сік вважає, що КНДР влаштовуватиме різні провокації напередодні парламентських виборів у Південній Кореї у квітні та президентських виборів у США в листопаді.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-11 11:09:02