Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Український зерновий коридор фактично вийшов на довоєнні потужності – Плетенчук

Робота українського зернового коридору фактично вийшла на свої потужності до повномасштабного вторгнення РФ. Ним пройшли вже 500 суден.

Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в етері телемарафону Єдині новини.

– Переважна більшість вантажів – це збіжжя, якого так не вистачає на так званому глобальному Півдні. А що стосується його (зернового коридору – ред.) роботи, то він фактично вийшов на свої потужності до повномасштабного вторгнення. Ми вже перетнули межу у 500 суден і понад 10 млн тонн вантажів, – сказав він.

За словами Плетенчука, важко сказати, що зернова угода – це альтернатива українському коридору, оскільки “кількість вантажів говорить сама за себе”.

Зараз дивляться

Речник ВМС також зазначив, що Україна проводить розмінування у Чарному морі “наскільки це можливо”, але поки змоги проведення масштабної операції немає.

“Зерновий коридор” у Чорному морі

22 липня 2022 року було підписано Чорноморську зернову ініціативу, в межах якої відбувався експорт української агропродукції через відповідний морський коридор. Україна підписала угоду з Туреччиною та ООН.

Аналогічний окремий документ уклала РФ. Проте агресор постійно блокував роботу “зернового коридору”, а після 17 липня 2023 року РФ вийшла з ініціативи.

Україна у відповідь запустила нові тимчасові морські маршрути для цивільних суден у Чорному морі. Зараз цим новим “зерновим коридором” до українських портів прямують судна для завантаження зерном та іншою продукцією.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-11 10:42:52