Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як вовняні шапки можуть нашкодити волоссю, які головні убори кращі — експерт

Експерт зі здоров’я шкіри та волосся Сем Клінкір попередив, що носіння вовняних шапок у холодну пору року може бути шкідливим для стану волосся і рекомендував носити головні убори з іншим типом підкладки.

Шерсть – популярний вибір

– Вовна – популярний вибір для зимового одягу, оскільки вона є чудовим природним ізолятором, що зберігає тепло, а також повітропроникним матеріалом, що запобігає перегріву, – зазначив Клінкір.

Однак, за словами експерта, зима – це час, коли наше волосся особливо вразливе до пошкоджень, і вибір неправильного матеріалу для зручних шапок може завдати шкоди.

Зараз дивляться

Холодне повітря + шерсть

Холодне повітря може висмоктувати природну вологу з нашого волосся, пояснив фахівець, роблячи його сухим, ламким, схильним до посічених кінчиків і ламкості.

А вовна та інші сухі тканини, за словами експерта, можуть посилити цей ефект, витягаючи вологу і натуральні олії з нашого волосся і шкіри голови.

Ключ до підтримки здоров’я волосся

За словами Клінкіра, вологість є ключем до підтримки здоров’я волосся, допомагаючи захистити його від зовнішніх чинників, таких як погода.

– Організм підтримує рівень вологи у волоссі за допомогою маслянистої речовини, званої шкірним салом. Вироблювана сальними залозами, вона покриває волосяні фолікули, захищаючи їх від ушкоджень, – зазначає фахівець.

Що робити

Як вихід експерт порекомендував матеріали, які не викликають тертя об волосся, наприклад, шовк. Крім того, за його словами, миття волосся теплою, а не гарячою водою і відмова від термоукладки також можуть мати велике значення.

– Я б також рекомендував щотижня глибоко доглядати за шкірою голови і зволожувати її натуральними продуктами, такими як кокосова олія, – додав фахівець.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-11 10:02:09