Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як відновити сухе волосся в домашніх умовах: прості способи

Сухе волосся — дуже поширена проблема. Воно ламається, має тьмяний вигляд та посічені кінчики, не тримає форму, плутається, а шкіра голови свербить і лущиться.

Багато хто вважає, що розв’язати цю проблему можна, просто замінивши шампунь чи придбавши якийсь догляд. Проте цього недостатньо. Щоб боротися з ворогом, важливо знати про причини сухості волосся.

Факти ICTV дізналися у трихолога-реабілітолога про причини та прості й ефективні способи відновлення сухого волосся в домашніх умовах.

Зараз дивляться

Чому волосся стає сухим і ламким

Естетичний трихолог Тетяна Одарюк розповіла, що спричиняє сухість волосся. Насправді причин дуже багато. Серед найпоширеніших можна виділити:

  • Використання термічних приладів у щоденному догляді — праски для вирівнювання чи накручування волосся руйнують його. Через вплив гарячих температур, з нього випарюється зайва волога й стан волосся псується.
  • Дефіцит вітамінів — волосся може стоншуватися у зв’язку з браком вітамінів та корисних речовин, що надходять до організму.

— Якщо в раціоні людини переважають піца, фаст-фуди та відвідування кафе швидкого харчування, то в результаті організм недоотримує вітамінів і страждає від цього передусім волосся.

  • Недотримання питного режиму — саме вода відіграє важливу роль у стані волосся.
  • Неправильний догляд або його підхід — це нераціональне використання масочок, кератину, ботоксу, нанопластики. Невикористання термозахисту під час сушіння або вкладання волосся.
  • Через неналежне використання засобів догляду руйнується волосина та кутикулярний шар. Негативно впливає й використання непрофесійної косметики, яка не задовольняє потреби волосся.
  • Незнання основ миття голови — цей пункт, на перший погляд, простий, але дуже важливий. Якщо не розчісувати волосся перед миттям голови, після змивання шампуню та перетирання рушником, воно плутається, що призводить до руйнування кутикулярного шару.
  • Проблеми зі здоров’ям — вірусні хвороби, висока температура, інфекції впливають на здоров’я нігтів, шкіри та волосся. Це також потрібно враховувати для краси волосся й вчасно лікуватися. Хвороби в організмі також впливають на стан нашого волосся.

Як відновити волосся в домашніх умовах

Тетяна Одарюк зазначила, що для того, щоб відновити сухе волосся в домашніх умовах, потрібно дотримуватися низки правил:

  • Передусім треба правильно підібрати шампунь до типу голови.
  • У догляді за волоссям обов’язково мають бути три види масок — для відновлення, живлення та зволоження.
  • Також серед засобів відновлення сухого волосся в домашніх умовах має бути зволожувальний кондиціонер, який слід застосовувати в проміжках між масками.
  • Під час сушіння обов’язково користуватися термозахистом, маслом для кінчиків й, звісно, варто правильно підібрати гребінець.

— Один раз на місяць я також рекомендую використовувати шампунь глибокого очищення, щоб він ретельно очистив шкіру голови від зайвих силіконів.

Як запобігти сухості волосся

Естетичний трихолог Тетяна Одарюк для запобігання сухості волосся радить запам’ятати сім важливих правил:

  1. Правильно розчісувати волосся — від кінчиків йти до верхівки голови.
  2. Не носити довго рушник на голові після миття волосся.
  3. Підстригати волосся тільки у професіоналів, не вдома.
  4. Не піддавати волосся екстремальним умовам — морозу, сильному холоду або спеці. У сильний холод волосся краще ховати. Обов’язково надівати шапку та шарф.
  5. Купляти професійні доглядові засоби.
  6. Перед сном обов’язково зав’язувати волосся або збирати його у кіску, щоб уникнути випадіння.

Простий спосіб запобігти сухості волосся — не запускати проблеми зі шкірою голови. Вчасно звертатися до фахівця, щоб він допоміг вам розібратися в цьому питанні.

За будь-якої проблеми з волоссям варто прийти на консультацію до естетичного трихолога.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-10 12:08:14