Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Росіяни захекаються випускати Кинджали, щоб виснажити Patriot в Україні – авіаексперт

Фото: Факти ICTV

Російські окупанти не зможуть виробляти таку кількість аеробалістичних Кинджалів, щоб перекрити американський випуск ракет до систем протиповітряної оборони Patriot, якою Україна захищає міста під час атак.

Про це заявив авіаексперт і провідний науковий співробітник НАУ Валерій Романенко в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини.

– Росіяни захекаються виробляти Кинджали, щоб перекрити американський випуск ракет до Patriot. Ще у квітні минулого року виробник ракет до Patriot, найбільший у світі збройний концерн Lockheed Martin, отримав замовлення на $2,5 млрд виробництва 625 ракет новішої моделі MSE. Ми збивали попередньою дешевшою моделлю RCA, – зазначив авіаексперт.

Романенко звернув увагу, що не всі американські ракети призначені для України. Проте він припустив, яка кількість дасть можливість Україні закрити від російських балістичних атак прифронтові міста.

Зараз дивляться

– Я розумію, що це не лише для України. Але якщо ми отримаємо хоча б 100… Росіяни здатні випускали близько 10 Кинджалів на місяць. Якщо ми отримуватимемо навіть старі ракети, американські замінюватимуть їх на нові, то загалом ситуацію ми вирішимо. Якщо ще отримаємо нові зенітні ракетні комплекси, то ситуація взагалі буде не те, щоб дуже доброю, але ми зможемо хоча б прикрити прифронтові міста, – стверджує Романенко.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-09 23:52:25