Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Віталій Білоножко помер: біографія народного артиста України

У вівторок, 9 січня, стало відомо про смерть народного артиста України Віталія Білоножка. Серце артиста зупинилося на 71-му році життя.

Біографія Віталія Білоножка

Віталій Білоножко народився 11 червня 1953 року у селі Слобода Буринського району на Сумщині.

Він закінчив Сумське музичне училище, Київську національну консерваторію імені П. І. Чайковського. Після здобуття освіти працював солістом Київського театру естради на Подолі, а згодом – солістом Держтелерадіо України.

Зараз дивляться

Віталій Білоножко виступав дуетом разом зі своєю дружиною, колишньою солісткою оперети Світланою. Загалом артист випустив 6 компакт-дисків в Україні, США та Канаді, антологію власної творчості та 12 аудіокасет.

У грудні 1995 року Білоножку присвоїли звання народного артиста України. У 1999-му артист разом з дружиною заснував Міжнародний фестиваль родинної творчості Мелодія двох сердець.

За високу професійну майстерність та вагомий внесок у розвиток та популяризацію української пісні Білоножка також нагородили Міжнародним орденом Миколи Чудотворця (1998) та Президентською Нікою (1997).

Співак є кавалером орденів Ярослава Мудрого V ступеня (2003), За заслуги III ступеня (2008), За заслуги II ступеня (2013).

Білоножко викладав на кафедрі естрадного співу Київського національного університету культури і мистецтв. На парламентських виборах 2019 року Віталій був кандидатом у народні депутати від партії Сила і честь.

Фото: Віталій Білоножко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-09 15:04:00