Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Допоможе розблокувати допомогу Україні. У США готують до публікації угоду про кордон

Головний переговірник від республіканців, сенатор Джеймс Ленкфорд, заявив, що текст угоди щодо питань кордону та імміграції, яка може розблокувати десятки мільярдів доларів для України, можуть оприлюднити цього тижня.

Про це повідомляє Politico.

– Текст, сподіваюся, буде на цьому тижні, щоб вийти з цієї ситуації. У всіх буде час, щоб прочитати і вивчити його. Ніхто не буде усунутий від цього процесу. Ця угода має запрацювати. Всі розраховують на те, що вона дійсно запрацює, – сказав він.

Ленкфорд зазначив, що якщо Сенат ухвалить документ найближчим часом, його зможуть передати до Палати представників, яка “може попрацювати над його вдосконаленням”.

Зараз дивляться

– Або ж Палата представників може серйозно розглянути його і сказати: “Це реальний прогрес на кордоні, давайте візьмемо це, збережемо це, а потім продовжимо рухатися до більшого”, – додав сенатор.

6 грудня республіканці заблокували законопроєкт про надання допомоги Україні та Ізраїлю через відсутність у ньому положень щодо охорони кордонів США.

Переважна більшість законодавців-республіканців виступають за продовження військової допомоги Україні, проте вони не готові поступитися вимогами щодо посилення безпеки на південному кордоні країни та запобігання нелегальній міграції.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-08 14:07:23