Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як зберігати ананас: корисні поради зберігання

Ананаси люблять як діти, так і дорослі. У святкові дні ці плоди стають справжньою окрасою святкового столу. Тому важливо розуміти основні правила та аспекти зберігання цього солодкого плоду в домашніх умовах. Де зберігати ананас та як правильно це робити – читайте в матеріалі.

Як довго можна зберігати ананас: основні терміни

Для того, аби продовжити смакові якості плоду, не обробляйте його відразу, якщо ви приносите його додому і маєте намір залишити на кілька днів. Таким чином, він може зберігатися не більше двох діб за кімнатної температури.

Можна помістити ананас в холодильник, у той відсік, де зазвичай зберігають фрукти. Листя слід відрізати, залишивши кілька сантиметрів. Потім його треба покласти в поліетиленовий пакет, а ще краще – використовувати паперовий пакет, залишивши отвір для доступу повітря. У холодильнику ананас може стояти протягом 10-12 днів.

Зараз дивляться

Фруктам не подобається волога, тому якщо в холодильнику утворюється багато конденсату, це може призвести до його псування.

Тому кожен раз перевіряйте упаковування, де лежить ананас. Якщо на ньому з’явилася волога або лусочки навіть трошки змінили колір, слід обтерти фрукт сухо. Проте важливо пам’ятати, що свіжий і непошкоджений ананас буде свіжим лише обмежений час. Найкраща температура для зберігання ананаса в холодильнику – +8 градусів.

Як правильно зберігати ананас

Варіанти можуть бути наступними:

  • кімнатні умови;
  • в холодильнику;
  • заморожування.

Як не можна зберігати ананас: основні правила

Не рекомендується тримати ананас в холодильнику, використовуючи харчову плівку. Важливо, щоб ананас отримував достатню кількість кисню, тому зберігання в контейнерах чи інших закритих посудинах не є найкращим варіантом для нього.

Якщо ананас лежить поруч з іншими фруктами, важливо контролювати ступінь їхньої зрілості. Поруч із перезрілими фруктами ананас швидко може псуватися, а поруч із недозрілими плодами залишатиметься свіжим довше.

Також важливо уникати тісного контакту ананаса зі зіпсованими плодами, оскільки це може призвести до стрімкого поширення гнилі та плісняви на ананасі.

Цілий ананас не повинен знаходитися під прямими сонячними променями. Висушена шкірка від тепла може спричинити гниття плоду або втрату соковитості. При цьому можна використовувати щільні пакети з отворами, щоб забезпечити необхідну вологість повітря та створити оптимальні умови для зберігання фрукта.

Від чого залежать терміни зберігання ананаса

Важливо, що терміни напряму залежать від того, в якому вигляді він знаходиться (в цілому чи розрізаний). Недозрілий ананас можна зберігати при кімнатній температурі, але не більше 3 днів. У холодильнику фрукт не дозріває, і тривале його зберігання в кімнатних умовах може призвести до перезрівання та розвитку гнилі.

Заморожений ананас може зберігатися протягом трьох місяців при температурі нижче 0 градусів.

Перед заморожуванням фрукт розрізають на невеликі шматочки й пакують у поліетиленові пакети. Важливо враховувати, що смакові якості ананаса не втрачаються при заморожуванні, а при температурі від 0 до 6 градусів смак стає менш інтенсивним.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-08 13:21:00