Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи можна їсти сало при цукровому діабеті: всі за і проти

Сало для багатьох українців — один з найважливіших продуктів, що символізує національну кухню. Сире, солене чи копчене сало чудово смакує з будь-якими стравами: борщем, супами, котлетами і навіть десертами.

Чули про сало в шоколаді? Неймовірно смачно і водночас калорійно, 100 г – це майже півтори тисячі кілокалорій. Хоча раз у житті спробувати варто, однак не всі можуть це собі дозволити. Передусім через харчові обмеження та захворювання.

Чи можна їсти сало при цукровому діабеті та як воно впливає на рівень цукру в крові? Про це Факти ICTV дізнавалися в ендокринологині Діни Крилової.

Зараз дивляться

Чи можна їсти сало при цукровому діабеті

– Сало містить багато насичених жирів, але через відсутність вуглеводів воно не викликає різкого підвищення рівня цукру в крові, хоча й може впливати на рівень холестерину та інсулінову чутливість. Втім, це не означає, що сало при цукровому діабеті взагалі під забороною, просто його слід обмежувати, – каже Діна Крилова.

Вона зазначає, що при цукровому діабеті важливо харчуватися таким чином, щоб на жири припадало не більше 30% від усього денного раціону.

Крім того, варто підраховувати вуглеводи, не перевищувати розмір порцій та рекомендовану кількість насичених жирів.

Важливо також памʼятати, що у пацієнтів з цукровим діабетом ІІ типу часто є порушення ліпідного обміну, тому зловживання жирами тваринного походження не рекомендовано.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-08 12:09:52