Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Продукти, які уповільнюють старіння шкіри — дерматолог

Сертифікована дерматолог Джессіка Крант розповіла, якої дієти слід дотримуватися, щоб виглядати молодше і поліпшити стан шкіри.

– Найкраща дієта, що дає змогу мати молодший вигляд, це та, що має протизапальну дію або знижує запальну реакцію організму, – пояснила лікарка.

Дієта проти запалення

За її словами, більшість продуктів, що входять до цієї протизапальної дієти, мають рослинну природу. Тому, що мінерали, клітковина, вітаміни та поживні речовини, які забезпечує збалансована рослинна дієта, допомагають зберегти здоровий мікробіом кишківника, уникаючи при цьому алергенів і подразників тваринних білків.

Цей тип дієти, на думку дерматолога, може допомогти вам виглядати молодше, збагачуючи щоденну норму продуктів потужними антиоксидантами, такими як вітаміни С і Е, і запобігти потраплянню цукру в шкіру, який може пошкодити і зруйнувати колаген.

Зараз дивляться

Колаген, за словами експерта, це те, що утримує шкіру від провисання, надаючи нам молодого вигляду.

Продукти проти старіння

Джессіка перерахувала вісім продуктів, які слід їсти, щоб посилити антивіковий ефект. Однак є дуже багато інших, які працюють у такий самий спосіб.

Продукти проти старіння:

  • шпинат;
  • імбир;
  • насіння льону;
  • перець;
  • куркума;
  • лимон;
  • груша;
  • м’ятний чай.

– Кожен із цих продуктів дає певні переваги і часто доповнює один одного під час використання в одному рецепті, – каже лікарка.

Можливі побічні ефекти

Медик зазначила, що багато людей, які намагалися перейти на рослинну дієту або дієту з високим вмістом клітковини, зіткнулися з неприємними побічними ефектами, такими, як здуття живота.

За словами фахівця, це нормальний наслідок різкої зміни дієти, оскільки ваш організм звикає до певного типу продуктів, а для цього може знадобиться деякий час.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-08 12:00:22