Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

в ВМС пояснили можливі наміри РФ

Наразі РФ може використовувати великі десантні кораблі як плавучі склади з боєприпасами, тому їх переміщення в акваторії Чорного моря може свідчити лише про намір приховати їх від удару.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив речник Військо-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, коментуючи інформацію про те, що РФ нібито перемістила з Новоросійська до Севастополя новітній ВДК проєкту 117 Іван Грем – Петр Моргунов.

– Корабель такого проєкту лише один перебуває на озброєнні ЧФ РФ у Азово-Чорноморському регіоні – це Моргунов. Навіть якщо його і перемістили десь в самій акваторії, в принципі, це може говорити лише про те, що вони намагаються приховати його місце базування, щоб убезпечити його від можливого удару, – наголосив він.

Зараз дивляться

За його словами, найімовірніше, окупанти зараз “використовують ці кораблі як плавучі склади, намагаючись таким чином роззосередити і вберегти”.

Щодо ситуації в Чорному та Азовському морях, Плетенчук зауважив, що станом на ранок там перебувають по одному кораблю, і носіїв крилатих ракет Калібр заведені в пункти базування.

Напередодні моніторингова група Крымский ветер повідомила з посиланням на дані супутників, опубліковані OSINT-дослідником MT Anderson, що до Севастополя з Новоросійська перекинуто новітній російський великий десантний корабель проєкту 11711 типу Іван Грен – Петр Моргунов.

Що відомо про ВДК Петр Моргунов

Цей ВДК наприкінці січня 2022 року, тобто перед початком повномасштабного вторгнення, був перекинутий у Чорне море нібито для участі в навчаннях. Він майже постійно перебував у бухті Новоросійська.

Петр Моргунов – другий корабель серії, введений в експлуатацію 23 грудня 2020 року. Має повну водотоннажність 6 600 тонн і можливість транспортування посиленого батальйону морської піхоти з технікою та висадки його на понтонах, що перевозяться із собою.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

На ВДК розміщено авіаційну групу – 2 гелікоптери Ка-29 та БПЛА Орлан-10 у палубному ангарі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-08 09:53:38