Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

головні новини за 6 січня 2024

6 січня Росія продовжила свій терор цивільного населення України, Так, внаслідок удару по Покровську Донецької області загинуло 11 людей, є поранені. Також РФ обстріляла Харківську область, вибухи надвечір лунали і у Дніпрі.

У Польщі підписали угоду з фермерами для припинення блокади кордону.

Що відбулося в Україні та світі за добу 6 січня 2024 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться

Обстріл Харкова та вибухи у Дніпрі

Вранці 6 січня на Харківщині пролунали щонайменше два вибухи.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти завдали ударів між населеними пунктами у Харківському районі. Попередньо, ракетами С-300.

Триває огляд місць влучання, постраждалих не зафіксовано.

У Дніпрі ввечері 6 грудня пролунали вибухи під час повітряної тривоги.

Атака Нікополя

Росіяни під час ранкової атаки по Нікополю вбили чоловіка та поранили 16-річну дівчинку і чоловіка 66 років.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Фото: Євген Євтушенко

У Дніпропетровській ОВА зазначили, що ворог вдарив артилерією по місту, внаслідок чого було пошкоджено 13 приватних будинків та 6 господарських споруд. Зачепило кілька авто, лінії електропередач, газогін.

Також Росія обстріляла населені пункти Мирівської, Марганецької та Покровської сільської громад. На щастя, обійшлось без жертв.

Загалом, були пошкоджені 27 приватних будинків, 30 господарчих споруд одна знищена, 2 промислові підприємства, автотранспорт, панелі сонячної електростанції, лінії газо- та електромережі.

Удар по Покровську

У суботу, 6 січня, РФ вдарила по Покровську на Донеччині, через що загинули 11 людей, зокрема п’ятеро дітей. Відомо про щонайменше вісьмох постраждалих.

— Росіяни вдарили по району ракетами С-300 вбили 11 людей і поранили ще 8. Основний удар прийшовся по Покровську і Рівному Мирноградської громади, – зазначив керівник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Фото: Вадим Філашкін

Закриття центру допомоги біженцям у Молдові

У Молдові припинив роботу тимчасовий центр допомоги біженцям із України, розташований біля контрольно-пропускного пункту у Паланці на молдовсько-українському кордоні.

Нині співробітники інспекторату розбирають тимчасовий табір, який розбили біля КПП на початку повномасштабної війни Росії проти України. Звідти вивозять інфраструктуру, зокрема намети, технічне обладнання та гігієнічні модулі.

Ситуація із блокадою кордону

У Польщі підписали угоду з фермерами для припинення блокади кордону.

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський пообіцяв виконати всі три вимоги фермерів: розпочати дотації на кукурудзу в розмірі 1 млн злотих, збільшити кредитування на 2,5 млрд злотих і зберегти розмір сільськогосподарського податку на рівні 2023 року.

 — З підписанням угоди акція протесту на прикордонному переході в Медиці призупиняється на період, необхідний для проведення правових і нотифікаційних змін, а також на час, необхідний для впровадження додаткових змін, – сказала воєвода.

За словами Секерського, Польща розуміє необхідність допомоги Україні, але водночас хоче, щоб були введені певні норми, які б визначили допустимі розміри різних товарів, які можуть впливати на європейський ринок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-06 21:39:33