Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

7 готових продуктів, які мають бути на кожній кухні для швидких і корисних страв – дієтолог

Для приготування поживних страв і закусок не потрібно витрачати забагато часу, зусиль та грошей.

За словами дієтолога Ріаннон Ламберт, треба, щоб на кухні були продукти, які суттєво спрощують цей процес.

Сім корисних продуктів для фанатів здорового харчування

Нут і консервована квасоля – джерела рослинного білка та клітковини, корисної для підтримки здоров’я кишківника та регулювання рівня цукру в крові.

Зараз дивляться

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0

Дієтолог рекомендує вибирати квасолю або нут, консервовані в розсолі або воді, а не томатний соус, оскільки соуси часто містять високий рівень цукру та солі.

Заморожені овочі – чудове доповнення до різних перших і других страв: супів, гарнірів, запіканок тощо. Вони корисні, зберігають поживність  та дуже зручні у приготуванні.

заморожені овочі

Фото: Pixabay

Олія горіхів.  Арахіс, мигдаль, волоський горіх на та інші мають ряд цілющих властивостей, а їхня олія містить корисні жири та забезпечує організм помірною кількістю рослинного білка.

горіхи

Фото: Pixabay

Завдяки вишуканому та м’якому смаку вони є невід’ємними компонентами здорового харчування. Однак важливо вибирати продукти без зайвих добавок.

Пряні трави і спеції. По-перше, без них важко уявити сучасну кухню, адже впливають на смак їжі, інколи перетворюючи навіть звичайну страву на справжній шедевр.

базар спецій

Фото: Pixabay

По-друге, всі вони підтримують здоров’я: допомагають боротися із стресом та здуттям живота,  виводять токсини та зміцнюють імунну систему.

Консервовані помідори. Багаті на вітамін C, калій та антиоксиданти, томати можна використовувати для різних соусів, пасти, рису, голубців тощо.

помідори

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0

Хумус. Ідеальна закуска, що містить безліч рослинного білка та клітковини. Хумус можна споживати як самостійну страву, але він відмінно поєднується зі свіжими овочами, цільнозерновим хлібом або коржиками.

Гіркий чорний шоколад не тільки приносить задоволення, адже він містить важливі мінерали і антиоксиданти.

Чорний шоколад

Фото: Pixabay

Тому медики рекомендують зїдати невеликий шматочок щодня. Це позитивно впливає на роботу мозку, серця, забезпечує енергією і піднімає настрій.

Джерело: Business Insider

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-06 16:50:31