Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Верховний суд США в лютому вирішуватиме, чи можна зняти Трампа з виборів

Верховний суд США розгляне рішення Верховного суду штату Колорадо про виключення колишнього президента Дональда Трампа з голосування на первинних виборах (праймериз) у цьому штаті.

Про це повідомляє CNN.

Суд призначив усні дебати на 8 лютого.

Зараз дивляться

Зазначено, що того часу Трамп залишатиметься у виборчому бюлетені, оскільки рішення суду нижчої інстанції про його дискваліфікацію було призупинено в очікуванні рішення Верховного суду.

Якщо судді дійдуть висновку, що Трамп не має права обіймати державні посади, то голоси, віддані за нього, не будуть зараховані.

Зазначено, що рішення Верховного суду розглянути цю справу є найбільш значним втручанням суду в президентські перегони з 2000 року, коли консервативна більшість суддів у справі Буш проти Гора фактично вирішила перемогу республіканця Джорджа Буша-молодшого.

Хоча рішення суду Колорадо стосується лише цього штату, суди кількох інших штатів також розглядали оскарження права Трампа на участь у виборах.

Раніше американський штат Мен слідом за Колорадо заборонив Дональду Трампу балотуватися в президенти США під час праймериз від Республіканської партії.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-06 12:32:10