Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

5 найкращих дієт для схуднення 2024 – експерти

На ринку є безліч дієт, які обіцяють швидке схуднення всього за кілька тижнів чи навіть днів. Однак більшість із них можуть призвести до негативних наслідків для здоров’я: втрати м’язової маси, сповільнення метаболізму, дефіциту поживних речовин та інших проблем.

Тому американські експерти здорового харчування склали рейтинг п’яти найкращих дієт за версією US News & World.

Вони оцінювали найефективніші стратегії, які дозволяють поступово втрачати вагу, як-от зменшення розміру порцій, регулярне харчування, раціон із продуктів, багатих на поживні речовини, відмова від жирної та солодкої обробленої їжі, належний сон і фізичні вправи.

Зараз дивляться

5 найефективніших дієт для схуднення 2024 року

1. WeightWatchers

Фото: Unsplash

Зміна звичного способу життя на здоровий – ключ до успішних довготривалих результатів. Згідно з даними US News, серед рекомендованих програм для схуднення у 2024 році саме ця дієта посіла перше місце. Вона базується на бальній системі, яка враховує не тільки калорії, а й якість продуктів: клітковину, білок, доданий цукор, насичені та ненасичені жири.

Засновники WeightWatchers пропонують індивідуальний план харчування та рекомендації з урахуванням особистих потреб. Адже всі люди різні, а в кожного – своя мета.

 2. Середземноморська

Фото: Unsplash

Одна з найкращих дієт світу більше нагадує спосіб життя, ніж програму схуднення. Вона дозволяє майже без зайвих зусиль позбутися зайвих кілограмів, оскільки містить овочі, фрукти, цільні зерна, морепродукти, горіхи та оливкову олію.

Експерти радять принаймні двічі на тиждень їсти морепродукти, щотижня – помірну кількість молочних продуктів, яєць і птиці. А до червоного м’яса та солодощів ставитися як до ласощів.

3. Волюметрична

їжа, яка викликає целюліт, тістечка

Фото: Unsplash

Третя за ефективністю дієта базується на ідеї, що саме обсяг їжі, яку ми споживаємо, а не підрахунок калорій, призводить до втрати ваги.

Авторкою цієї дієти є доктор філософії, дослідник харчування та ожиріння з Університету штату Пенсільванія Барбара Роллс.

Волюметрична дієта не визначає час прийому їжі чи розмір порцій. Натомість вона дозволяє додавати будь-яку їжу в раціон, зосереджуючись на енергетичній цінності продуктів.

Ті, що мають високий вміст калорій, але обмежену кількість вітамінів і мінералів, вважаються високоенергетичними. Низькоенергетична їжа, навпаки – мало калорій, але багато вітамінів і мінералів. Тож вона повинна бути основою здорового раціону.

 4. Mayo Clinic

чоловік ріже овочі

Фото: Unsplash

Всесвітньо відома клініка Мейо, медичні послуги якої зосереджені довкола пацієнта, пропонує 12-тижневу програму схуднення. Мета – навчити людей розумному харчуванню без обліку калорій чи балів.

5. DASH

продукти

Фото: Unsplash

Назва дієти – абревіатура, з англійської  перекладається як дієтичний підхід до зупинки гіпертонії. Тож така модель харчування спрямована передусім на зниження артеріального тиску та попередження серцевих захворювань.

Вона обмежує споживання продуктів з доданим цукром і насиченими жирами. Натомість насичує організм клітковиною, корисною для серця і судин, а також містить продукти, багаті на калій, кальцій, магній, білок і рослинні волокна.

ДжерелоEat This, Not That

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-05 18:27:35