Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Найкращі продукти для детоксу – сімейний лікар

Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV назвала найкращі доступні продукти, які можуть посприяти детоксу організму.

Детокс з точки зору медиків

– Строго кажучи, з погляду медиків, детокс – це не очищення організму з метою оздоровлення і схуднення, а детоксикація після важкого отруєння, наприклад, алкоголем або наркотиками, – уточнила Людмила Сердюк.

Тож, за словами медика, як лікарка, вона може порекомендувати продукти, які за своїм складом можуть допомогти нормалізувати роботу нашого організму загалом або окремих органів, але не вивести “токсини і шлаки”.

Зараз дивляться

– Тим паче, що в медицині такого поняття як “шлаки” взагалі не існує. Це зовсім з іншої галузі людської діяльності, – каже терапевт.

Продукти для очищення

Однак, уточнює терапевт, якщо ми говоримо про корисні властивості продуктів, то, наприклад, авокадо, з огляду на вміст у ньому натурального ферменту глутатіону, чудово підійде для підтримки печінки.

Гарною підмогою для виведення солей важких металів стане такий продукт, як ламінарія або морські водорості.

Для очисної дієти чудово підійдуть яблука. Пектин, що входить до їхнього складу, також здатний ефективно виводити токсичні сполуки.

Крім того, як одну з основних страв очисної дієти Людмила Сердюк порекомендувала варений буряк з волоськими горіхами. Це дуже дієвий дует для очищення печінки завдяки бетаціаніну в буряках і аргініну в горіхах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-05 14:40:54