Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

За 2023 рік знищено щонайменше шість кораблів і катерів ЧФ Росії – речник ВМС

Протягом минулого року Сили оборони України знищили щонайменше шість кораблів і катерів Чорноморського флоту РФ, а втрати особового складу на суднах від початку великої війни можуть сягати 700 окупантів.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

– Серед них передусім ВДК проєкту 775 Минск. Це великий десантний корабель, який було уражено у сухому доці Севморзаводу, – уточнив він.

Останньою вагомою втратою ворога Плетенчук назвав ВДК цього самого проєкту 775 – це Новочеркасск.

Зараз дивляться

– На той момент, коли його уразили, ми вважаємо, що РФ його використовувала як плавучий склад боєкомплекту з метою розосередити свої запаси, бо стаціонарний склад БК набагато легше уразити, на відміну від корабля, який перешвартовується, – пояснив Плетенчук.

З огляду на характер детонації, за його словами, ймовірно, окрім штатного боєзапасу, який складається із 320 ракет для Градів, знищено десятки тисяч снарядів.

Згадав речник ВМС і про знищення підводного човна Ростов-на-Дону, який так само було вражено разом із Минском в сухому доці Севморзаводу, кількох катерів типу Тунец разом з особовим складом, малого ракетного корабля Аскольд тощо.

Після знищення 26 грудня великого десантного корабля Новочеркасск у порту Феодосії міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, за останні чотири місяці було знищено 20% Чорноморського флоту Росії.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-05 12:10:41