Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чим відрізняється туалетна вода від парфумованої

Вважається, що аромат – візитна картка людини. Але як вибрати саме той флакончик, щоб парфуми гарно пахли та були стійкими.

Чим відрізняється туалетна вода від парфумованої, яка з них краща та як не помилитися з вибором через велику кількість схожих ароматів – розкажуть Факти ICTV.

Чим відрізняється туалетна вода від парфумованої – головні відмінності

Парфумерні будинки випускають один і той самий аромат у різних видах. Одна лінійка може бути представлена різними варіаціями оригінального парфуму з невеликими відмінностями в піраміді та концентраціями аромату, які впливають на запах.

Зараз дивляться

Продукт інколи навіть не відрізняється за пакуванням і флаконом. Це може ввести в оману і покупець придбає не ту версію аромату, яку планував спочатку.

Щоб не помилитися у виборі, дізнаймося, чим відрізняється парфумована вода від туалетної:

  • Концентрація ароматичних речовин – у парфумованій воді їх не більш ніж 13%, а у туалетній воді – до 11%.
  • Загальна тривалість звучання нот — у парфумованій воді переважають середні ноти (насичені, так звані ноти серця), а основа туалетної води – верхні (найлегші), вони звучать довше.
  • Відсоток спирту, в якому розчиняється парфумерна композиція – у парфумованій воді, як правило, 90%-й спирт, а в туалетній – 80%-й.

Ще одна головна відмінність парфумованої води від туалетної – стійкість.

Туалетна вода має легку композицію. Вона звучить тихо, спокійно, лише 2-3 години, після цього аромат можна оновити. Туалетну воду можна наносити, коли не хочеться різких, яскравих запахів. Вона ідеально підійде на літо, в спеку, під час занять спортом тощо.

Парфумовану воду часто називають денними парфумами. Її обирають, якщо планують носити аромат протягом дня. Це легша композиція, ніж парфуми. Шлейфові нотки парфумованої води не такі сильні й зберігаються не більше від 6 годин.

Відрізнятися туалетна вода від парфумованої може ціною. Вартість туалетної версії демократичніша.

Сказати, що краще – парфумерна чи туалетна вода, неможливо. Кожна людина обирає варіант парфумів виходячи зі свого смаку та ситуації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-05 11:47:43