Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Українці довели, що Patriot здатні збивати “невразливі” Кинджали – генерал США

Американський генерал у відставці, колишній Верховний командувач військ НАТО в Європі Філіп Брідлав вважає потужним досягненням українців, які під час останньої масованої атаки РФ збили усі 10 аеробалістичних ракет Кинджал.

Про це генерал розповів в інтерв’ю Голосу Америки.

За його словами, в останніх двох атаках (29 грудня і 2 січня) Росія використовувала цікаву тактику. Росіяни запускали багато менш потужних безпілотників, які мали навантажити і відволікти протиповітряну оборону України.

Зараз дивляться

Потім РФ випустила кілька потужніших ракет, але не Кинджалів, щоб знову навантажити українську ППО.

– Тобто була хвиля дешевших, менш потужних дронів, потім хвиля більш потужних ракет. А вже третя хвиля – гіперзвукові ракети Кинджал. Тож треба віддати їм належне – вони були успішніші в цій атаці, ніж до цього, – наголосив генерал.

Американський військовий зауважив, що має кілька ланцюжків інформації, які свідчать, що Україна змогла збити балістичні ракети Кинджал, і така робота української ППО увійшла в історію.

Виявилося, що Кинджали не є невразливими, як про те свого часу заявляв російський президент Путін.

– Путін рекламував, що це найкращі з усіх видів ударних ракет. Тепер ми розуміємо, що це не так, особливо проти останніх версій ракет Patriot та певних інших ракет, які ми передали Україні. Вони справді здатні збити Кинджали, і мали успіх навіть у такій атаці (на балістичні ракети, – Ред.), – заявив Філіп Брідлав.

Нагадаємо, що 29 грудня під час наймасштабнішої ракетної атаки ворога на Україну наші оборонці неба знищили 114 зі 158 ворожих повітряних цілей: 27 ударних БпЛА Shahed-136/131; 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

2 січня під час масованого ракетного удару Росії по Україні наші сили ППО збили 10 із 10 випущених Кинджалів.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-05 11:42:26