Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Києві затримали власника агрохолдингу, який постачав провіант окупантам на Херсонщині

Власник одного з найбільших агрохолдингів України, якого підозрюють у забезпеченні продуктами харчування окупаційної армії на лівобережжі Херсонщини, затримали співробітники СБУ у квартирі його сина у Києві, де він переховувався та планував втечу до РФ.

За даними слідства, підконтрольна йому продовольча компанія, розташована на тимчасово окупованій території Херсонської області, є одним із основних постачальників російських військ на Півдні України.

Фігурант ще у травні 2022 року “перереєстрував” агрокомпанію в “управлінні федеральної податкової служби РФ по Херсонській області”. Відтоді підприємство щомісяця сплачує окупантам понад 100 тис. російських рублів “податків”.

Зараз дивляться

Також відомо, що ця агрокомпанія є фінансовим донором російського Фонду підтримки учасників “СВО”, створеного указом Путіна у квітні 2023 року.

Бізнесмен передав росіянам склади виробничого комплексу у тимчасово захопленому Каховському районі, які окупаційні війська використовують для зберігання озброєння, боєприпасів і бойової техніки.

Під час обшуків у київській квартирі, де затримали фігуранта, вилучено документи, печатки, комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які підтверджують факти його співпраці з агресором.

Йому оголошено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (Пособництво державі-агресору), за якою зловмиснику загрожує до 12 років із конфіскацією майна. Наразі він перебуває під вартою.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-05 11:27:20