Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як зварити кутю на Святвечір 2024 – покроковий рецепт

Як приготувати смачну та корисну різдвяну кутю – читайте на Фактах ICTV.

Кутя: як приготувати

Інгредієнти:

  • 175 г пшениці
  • 50 г маку
  • 150 г очищених волоських горіхів
  • 75 г лохини сушеної
  • 100 г журавлини сушеної

Приготування:

Зараз дивляться

1. Пшеницю добре промити водою, потім варити на повільному вогні у великій кількості води приблизно 45 хв. Зерна повинні стати м’якими, з легкої твердістю в середині. Відкинути готову пшеницю на сито.

2. Разом з пшеницею ставимо на маленький вогонь промитий мак на приблизно 30 хв, поки зерна не почнуть показувати білий корінчик. Потім даємо охолонути і перетираємо в ступці в пасту. Якщо немає ступки, скористайтеся блендером.

3. Лохину і журавлину заливаємо окропом на хвилину і потім відкидаємо на сито.

4. Горіхи для кращого смаку краще підсмажити до рум’яності в духовці.

5. У великій мисці змішати відварну пшеницю, горіхи, пасту з маку, лохину і журавлину, додати за смаком мед або узвар, щоб суміш була соковита і ароматна.

Приємного апетиту! І затишного Різдва!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-05 11:10:17