Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

у якому стані після полону РФ 230 українців

Фото: Офіс президента

Понад 90% українців, які повернулися з російського полону, стверджують, що зазнали катувань. У РФ – це державна політика.

Про це розповів керівник пресслужби Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко в ефірі Radio NV.

У якому стані повернулися українці з полону РФ

– Їхній стан здоров’я досить поганий, тому що російський полон – це не те місце, де можна поправити здоров’я, м’яко кажучи. І більшість потребує якщо не негайної допомоги, то реабілітації; мають хронічні захворювання, які потребують так само медичної допомоги, – повідомив Яценко.

За його словами, переважно усі українські захисники, які повернулися з полону, мають ушкодження системи травлення та опорно-рухового апарату.

Зараз дивляться

Він додав, що у багатьох є проблеми з ногами, адже багато часу полонених змушують проводити стоячи, а також із зубами –  через відсутність стоматологічної допомоги.

– Є в Україні розроблена програма, є досвід, є лікарі, є психологи, зокрема, які професійно займаються тими, хто повернувся (з полону, – Ред.) є напрацьовані методики, – розповів Яценко про те, як працюватимуть з колишніми полоненими.

Він додав, що спершу у людей після повернення з полону щонайменше два тижні буде відбуватися етап початкової реабілітації – медична допомога, розмови з психологами, а потім працюватимуть над реінтеграцією в суспільство.

У середу, 3 січня, стало відомо, що до України з полону Росії повернулися 230 осіб, серед яких 224 – військові, а шість осіб – цивільні.

Детальніше про найбільший обмін полоненими між Україною та Росією за час повномасштабної війни – читайте на Фактах ICTV.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-04 18:19:40