Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як прибрати засос: швидкі та легкі способи

Пристрасть та емоції можуть залишити після себе сліди у вигляді засосів. Є різні способи, що дозволять якнайшвидше позбутися їх чи замаскувати, якщо одяг не може приховати цей “подарунок” від темпераментного партнера.

За своєю суттю засос є нічим іншим як синцем. Він зʼявляється внаслідок травмування капілярів – найтонших кровоносних судин. Факти ICTV дізналися, як прибрати засос в домашніх умовах, та які засоби можуть допомогти у цій справі.

Як прибрати засос

Слід одразу зазначити, що повністю позбутися засоса, надто яскравого, за ніч не вийде. Так само не можна прибрати за кілька годин будь-який інший синець. Проте його зникнення можна прискорити, а також зробити менш помітним чи замаскувати.

Зараз дивляться

Якщо минуло менше доби від появи засоса, то головне завдання – зробити його якомога меншим.

  • Прикладіть щось холодне

Це може бути лід, загорнутий у серветку, щоби не травмувати судини. Як варіант, охолодіть у морозилці ложку чи прикладіть холодний компрес та потримайте 15-20 хвилин. Це допоможе звузити капіляри, кров не так розходитиметься під шкірою, так засос буде меншим і світлішим.

  • Використайте крем від синців чи забоїв

Будьте дуже обережні з вибором препарату – вам потрібні крем чи мазь, що не матимуть ефекту розігріву, бо це лише погіршить ситуацію. Зверніть увагу на ті, що містять в складі дімeтилсульфоксид, гепарин або декспантенол. Щоби позбутися болісних відчуттів, можна випити знеболювальне, наприклад, парацетамол, але не ібупрофен чи аспірин. Ці препарати роблять кров рідшою, тож гематома лише збільшиться. Утім з прийомом ліків треба бути обережним і краще уточнити у лікаря, чи можна вам вживати той чи інший преперат.

Якщо минуло більш ніж доба від появи гематоми, то всі зусилля слід спрямувати на те, щоби організм якомога швидше позбувся синця та вивів з-під шкіри кров, що встигла згорнутися.

  • Робіть теплі компреси

Тепло пришвидшує кровообіг, але не треба надто перегрівати засос. Прикладайте такий компрес по кілька разів на день та тримайте по 10–15 хвилин.

  • Обережно робіть масаж

“Обережно” – це ключове слово, адже можна замість того, щоб позбавитися від одного синця, дістати інший. До того ж не слід масажувати гематому, яка болить від доторку. Якщо ж болісних відчуттів нема, посильте ефект від масажу, зробивши його за кілька хвилин до теплого компреса.

  • Скористайтеся засобами для загоєння та відновлення

Для цього можна, як купити спеціальну мазь в аптеці, так і використати сік того ж самого алое.

  • Вживайте в їжу продукти з вітамином С або К

Це допоможе пришвидшити відновлення шкірних покровів. Додайте у свій раціон більше цитрусових, помидори, сиру моркву, солодкий перець, листкових овочів, печінки та яєць. Якщо хочете скористатися біодобавками, памʼятайте, що для цього спочатку слід проконсультуватися з лікарем – не призначайте їх собі самостійно.

Нарешті, якщо часу чекати поки подіють всі ці методи у вас немає, просто замаскуйте засос за допомогою косметичних засобів. Це може бути коректор чи тональний крем. Зважайте, що найбільш ефективними у цьому разі будуть засоби із жовтуватим відтінком.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-04 17:15:06