Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Слухові апарати впливають на тривалість життя — дослідження

Команда вчених з Університету Південної Каліфорнії під час дослідження з’ясувала, що носіння слухових апаратів людьми, які мають проблеми зі слухом, здатне істотно збільшити тривалість їхнього життя.

Результати вражають

– Ми виявили, що у дорослих із втратою слуху, які регулярно користувалися слуховими апаратами, ризик смертності на 24% нижчий, ніж у тих, хто їх ніколи не носив, – заявила провідна авторка дослідження, отоларингологиня Джанет Чой.

За її словами, отримані результати вражають, оскільки вони припускають, що слухові апарати можуть відігравати захисну роль у здоров’ї людей і запобігати ранній смерті.

За словами Чой, дослідження являє собою найповніший на сьогоднішній день аналіз взаємозв’язку між втратою слуху, використанням слухових апаратів і смертністю в Сполучених Штатах.

Зараз дивляться

Як проходило дослідження

Повідомляється, що під час наукової роботи вчені використовували дані, зібрані під час Національного обстеження здоров’я та харчування в період із 1999 до 2012 року, щоб виявити майже 10 тис. дорослих віком 20 років і старше, яким рекомендовано носіння слухового апарату.

Дослідники стежили за учасниками протягом десяти років і з’ясували, що втрату слуху було виявлено всього в 1 863 дорослих. З них 237 регулярно користувалися слуховими апаратами, а 1483 ігнорували пристрої.

Стабільна різниця

Учені виявили майже 25% різниці в ризику смертності між постійними користувачами слухових апаратів і тими, хто ніколи ними не користувався.
За словами дослідників, ця різниця залишалася стабільною, незалежно від таких змінних, як ступінь втрати слуху (від легкого до важкого), вік, етнічна приналежність, дохід, освіта та інші демографічні дані.

Чой та її команда висловили сподівання, що результати дослідження спонукають більше людей носити слухові апарати, хоча науковець визнає, що фактори, зокрема вартість, стигма та труднощі з пошуком пристроїв, що добре підходять і функціонують, є перешкодами для їхнього використання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-04 13:09:18