Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Військові закликали Мішу Лебігу та інших блогерів сходити до ТЦК

Військові звернулися із закликом до українських інфлюенсерів піти до ТЦК та пройти медкомісію, щоби власним прикладом заохотити українців мобілізуватися. Зокрема у зверненні згадали інфлюенсера Мішу Лебігу.

Військові закликали блогерів йти до ТЦК

Мобілізація стала однією з тем для обговорення ведучих проєкту Про війну. Військові міркували, хто міг би вплинути на бажання українців навідатися до центрів комплектації, і згадали про блогера Мішу Лебігу. На їхню думку, його сториз наразі свідчать про те, що достатньо донатити, а до ТЦК мають ходити інші. Тож звернулися з пропозицією до інфлюенсера.

– Міша Лебіга, і не тільки Міша, покажіть свій приклад. Підіть самі, пройдіть ВЛК, підіть в “учебку” – і реально, вам це додасть класну аудиторію, і ви просто будете летіти по трафіку і по всьому, покажете приклад і зробите користь для держави, – закликав співведучий проєкту, лейтенат ЗСУ Андрій Коваленко.

Військовий вважає, що блогери та держава мають співпрацювати, тоді в України збільшаться шанси здобути перемогу.

Зараз дивляться

– Нам це дуже важливо історично, бо ми можемо не вивезти цю війну, реально можемо не вивезти, всі чомусь думають, що ми обов’язково виграємо. Важливо, щоб ви також, бо аудиторія у вас велика, просувати ті якості та цінності, які будуть стимулювати людей іти в армію, – звернувся до інфлюенсерів Коваленко.

Його колега – азовець Дмитро з позивним Дипломат – додав, що святковий контент у Новий рік – це зрозуміло, але треба показувати приклад молоді України, що зараз бореться за виживання нації.

– Потрібно реально розуміти, що веселитися, бухати – все це класно, і впевнений, що хлопці і дівчата, які зараз перебувають на фронті, теж не проти приїхати відсвяткувати весело Новий рік, відпочити. Все це класно, але потім, після війни, виграної війни, – зазначив офіцер Азова.

Військові переконані, що лідери думок зараз мають зробити все для того, щоби “потім наші діти не воювали”.

Хто такий Міша Лебіга

Українському стримеру 26 років, він родом із села Михайлючка на Хмельниччині. З вересня 2022 року почав активно стримити на платформі на Twitch  – вести розмовні трансляції, летсплеї, дивитися та коментувати зокрема українські шоу, інтервʼю та теледебати.

Відомість в інформпросторі Лебіга отримав завдяки своїм рекордним зборам на потреби ЗСУ та ГУР. Минулого літа йому вдалося за 8 годин стриму зібрати 8,35 млн грн, хоча спочатку планувалося 2,65 млн. Утім, лише за першу годину сума донатів перевалила за 3 млн грн.

Також блогер виїжджає до захисників особисто. Зокрема, він відправив гуманітарний конвой до Херсону, що налічував 18 бусів з водою, їжею та речами першої необхідності.

Фото: Київський міський ТЦК та СП, Міша Лебіга

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-04 12:53:43