Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Яке сьогодні свято – 4 січня 2024 року: день ангела, прикмети та що не можна робити

Сьогодні, 4 січня, відзначають Всесвітній день абетки Брайля та ще багато різних цікавих свят. Православні віряни згадують преподобного Феоктиста.

Факти ICTV дізналися більше про історію свят, а також про те, хто нині святкує іменини, та які примети й заборони повʼязані із цим днем.

Яке сьогодні свято – 4 січня 2024 року

Згідно з новим церковним календарем, яким звикають користуватися віряни, на цей день припадає вшанування памʼяті преподобного Феоктиста. Він був засновником обителі на Сицилії, яку ж і очолив як настоятель. Цей монастир став прихистком для багатьох ченців-утікачів, що переховувалися від іконоборців. Приблизним роком смерті преподобного Феоктиста зазначено 800 рік.

Зараз дивляться

Який сьогодні, 4 січня 2024-го, день в Україні

На цю дату припадає Всесвітній день абетки Брайля, що відзначається у день народження її розробника. Луїс Брайль створив свою абетку, щоби люди зі слабким зором або незрячі могли читати, попри все. Цей алфавіт складається з особливих тактильних символів.

Також сьогодні відзначають кілька незвичних та оригінальних свят. Зокрема на 4 січня припадає День дрібниць, що присвячений цікавим і кумедним фактам. Любителі горіхів відзначають День фундука, а США святкують День спагетті. Крім того, нині свято у зірок шоу-бізнесу, адже нині відзначається День попмузики, а ще – День хіт-параду. Цим перелік дивних свят не обмежується – сьогодні, на додачу до всього, відзначають День гіпнозу.

Хто святкує день ангела 4 січня

Сьогодні з іменинами можна привітати власників багатьох чоловічих імен – рідкісних і звичних для нас. Так само є широкий вибір для родин, у яких цього дня сталося поповнення. Тож привітайте тих, кого звати Аристарх, Артем, Архип, Афанасій, Денис, Юхим, Йосип, Клим, Лука, Марк, Микола, Олександр, Остап, Павло, Прохор, Родіон, Семен, Станіслав, Степан, Тимофій, Трохим, Пилип, Ераст і Яків.

Що не можна робити 4 січня 2024 року

Якщо ви надумали змінити місце роботи, краще відкладіть цю справу на інший день. Сьогоднішня дата цьому рішенню не сприяє. Також не варто ні з ким ділитися власними планами, а ще – підслуховувати чи підглядати за кимось.

Астрологи не радять починати нові справи або вирушати у подорож. Крім цього, утримайтеся від фізичних та емоційних перенавантажень.

Що можна робити сьогодні

День сприяє обміну досвідом, навчанню інших та самоосвіті. У місячному календарі 4 січня характеризується як вдалий день для бізнесу. Дозволяється добре попоїсти – шкоди не буде. До того ж, це єдиний день у всьому місячному циклі, коли можна і треба поїсти  солодкого.

Наші предки, зокрема вагітні жінки, у цей день їли пісну кашу, щоби бути здоровими та передати міцне здоровʼя майбутній дитині.

Народні прикмети на 4 січня 2024

  • Сніжний день і сніг на деревах – на користь бджолам, що принесуть багато меду.
  • Якщо в лісі чути крик лисиці – чекайте негоди.
  • Червоний світанок віщує вітер, зорі вночі – сонце та мороз.
  • Низькі хмари – до заметілі, ясне небо – до довгих морозів.
  • Яка погода цього дня – таким буде жовтень.
  • Бурульки на дахах обіцяють врожайний рік.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-04 05:34:53