Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Денис Куликовський Палич – який вирок визначив суд – катував в Ізоляції

3 січня Шевченківський районний суд Києва виніс найвищу міру покарання для терориста квазіреспубліки ДНР та так званого наглядача імпровізованої в’язниці Ізоляція Денису Куликовському за прізвиськом Палич, затриманому восени 2021 року.

Воєнний  злочинець проведе у в’язниці 15 років.

Про це повідомили журналісти видання Новини Донбасу із зали засідання.

Зараз дивляться

Судовий процес проходив у закритому режимі, оскільки 22 особи постраждалих повідомляли про страшні тортури, які їм довелося пережити у казематах під керівництвом Палича.

Суд визнав Куликовського винним за ч. 1 статті 258 (Терористичний акт), ч.1 статті 28 (Вчинення злочину групою осіб), ч. 1 статті 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України. Також військовий злочинець буде змушений виплатити компенсації двом своїм жертвам за цивільними позовами – 440 тисяч гривень та 95 тисяч гривень.

Нагадаємо, Куликовського судили за кількома статтями Кримінального кодексу. Його жертви розповідали, як бойовик ґвалтував і катував їх, змушував гавкати як собак і принижував усіма садистськими способами.

А одразу після затримання Палича СБУ оприлюднила його зізнання. Він розповів, що працював так званим інспектором охорони цієї катівні до грудня 2014 року, а потім його призначили на посаду начальника.

Фото: Новини Донбасу

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-04 01:22:04