Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

що відомо про комплекс та які технічні характеристики

РФ застосовує в Україні нові комплекси артилерійської розвідки. Чим небезпечний та які технічні характеристики російського Ястреб-АВ — читайте на Фактах ICTV.

Ястреб-АВ: що відомо про комплекс артилерійської розвідки

Новий комплекс артилерійської розвідки 1К148 Ястреб-АВ, який російські військові нещодавно отримали на озброєння, завершив випробування у 2022 році. Модель цього комплексу росіяни демонстрували на форумі Армия-2022.

Відомо, що на озброєнні російської армії таких комплексів лише кілька одиниць.

Зараз дивляться

У Міноборони РФ запевняють, що новітні системи Ястреб-АВ призначені для виявлення позицій артилерії та  їх ураження за допомогою безпілотників.

Особливості та призначення Ястреб-АВ

Комплекс Ястреб-АВ — це російський найсучасніший радіолокаційний комплекс, який використовують для розвідки вогневих позицій артилерії.

За допомогою радіолокаційних станцій (РЛС) комплекс в автоматичному режимі відстежує траєкторію ракет (снарядів) та обчислює точні координати позицій артилерії. Ці відомості комплекс передає артилерії для подальшого ураження позицій противника.

За попередніми оцінками, його вартість може сягати $250 млн.

Технічні характеристики

Військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко розповів про основні технічні характеристики новітнього комплексу артилерійської розвідки 1к148 Ястреб-АВ:

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

— Він має радіолокаційний комплекс із фазованою антенною решіткою, що в автоматичному режимі відстежує траєкторію снарядів, випущених артилерією противника, визначаючи точні координати позицій.

Комплекс Ястреб-АВ розміщується на чотиривісному шасі БАЗ-6910-025 з колісною формулою 8 на 8. Він має виявляти цілі та передавати їхні координати на відстані до 60 км.

Велика частина інформації про цей комплекс засекречена. Відомо лише те, що Ястреб-АВ розроблений науково-виробничим об’єднанням Стріла, яке розташоване в місті Тула і входить до складу Концерну Алмаз-Антей.

Фото: МІЛІТАРНИЙ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-03 18:45:37