Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Блокада КПП Медика може відновитися 4 січня – польські фермери повторили вимоги

Протести польських фермерів на КПП Медика – Шегині можуть відновитися вже у четвер, 4 січня, якщо уряд Польщі не надасть письмових гарантій стосовно виконання їхніх вимог.

Про це заявив один із лідерів протестувальників Роман Кондрув.

За його словами, рішення про продовження чи припинення протестів буде ухвалено сьогодні.

Зараз дивляться

– Ми хочемо отримати такі гарантії у письмовій формі. Я обговорюватиму це в середу, зокрема із заступником міністра сільського господарства Стефаном Краєвським… Для нас важливо, щоб ми отримали письмове запевнення, що наші вимоги будуть виконані. Якщо міністр не може дати такого запевнення, нехай це напише прем’єр-міністр, – наголосив він.

Серед основних вимог фермерів, які 22 листопада приєдналися до протестів перевізників: субсидії на кукурудзу, додаткові гроші на кредити ліквідності та збереження сільськогосподарського податку на рівні минулого року.

Кондрув зауважив, що вже спілкувався з поліцією та кризовою групою, яка супроводжує конфлікт на кордоні, тому все готове для відновлення протесту, якщо вимоги не виконають.

Фермери призупинили блокаду пункту пропуску Медика – Шегині на кордоні з Україною 24 грудня та пообіцяли відновити протести 2-3 січня 2024 року, якщо не буде письмової заяви від прем’єр-міністра Дональда Туска про те, що їхні вимоги будуть виконані.

Джерело: РАР

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-03 14:15:39