Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Українські десантники за допомогою дрона вивели з полону побратима – ВІДЕО

Оператор дрона із бригади десантників ЗСУ вивів українського солдата, який потрапив у полон до ворога.

Про це повідомила 95-та окрема десантно-штурмова Поліська бригада ЗСУ на своїй сторінці в Instagram.

Десантники розповіли, що стежили з дрона за російськими позиціями. За допомогою скидів вони успішно ліквідували чимало окупантів.

Зараз дивляться

Після того, як російські військові були ліквідовані, у траншеї вони помітили зв’язаного українського військового. Він був із іншої бригади.

— Наш оператор дрона з позивним Кевін почав привертати увагу того полоненого — миготіти вогниками на Мавіку. Хлопець на землі зорієнтувався, зрозумів, що це свої й почав йти за нашим дроном, — розповів командир групи безпілотних систем Шериф.

Йдучи траншеєю, на зустріч нашому військовому трапився вцілілий окупант. Кевін скинув на росіянина гранату, поранивши його, і далі повів українського воїна до його підрозділу, показуючи дорогу військовому за допомогою дрона.

За словами Шерифа, це була ідея самого оператора дрона. Йому поступив наказ вивести полоненого українського воїна, а він уже мав придумати, як це зробити.

20 листопада 2023 року президент Володимир Зеленський присвоїв житомирській 95 окремій десантно-штурмовій бригаді почесне найменування Поліська.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Фото: Командування ДШВ ЗСУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-02 23:10:01