Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи можна заморозити холодець – поради та правила

Зберігати холодець в холодильнику можна приблизно 4-5 днів. Потім він може зіпсуватися, особливо якщо в нього додали моркву або петрушку. Існує думка, що страву можна заморозити у морозильній камері.

Чи можна заморожувати холодець у домашніх умовах та як це правильно робити — читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Чи можна заморозити холодець

Якщо ви приготували велику кількість холодцю й не хочете, щоб він зіпсувався, то чудовим варіантом продовження зберігання стане заморожування.

Зараз дивляться

  • Один зі способів — швидке заморожування. Такий спосіб допоможе рівномірно охолодити страву та продовжить зберігання на один-два місяці.
  • Також холодець можна заморозити в звичайній морозильній камері.

Заморожувати холодець можна як повністю м’ясний, так і з додаванням желатину. Останній не втрачає своїх властивостей при заморожуванні та розморожуванні.

Як правильно заморозити холодець

Для того, щоб заморозити у морозильній камері холодець, необхідно:

  • Взяти ємність з щільною кришкою, щоб сторонні запахи не просочилися всередину. Це може бути скляна тара чи пластиковий контейнер.
  • Розкласти холодець по ємностях та обмотати харчовою плівкою. Так страва зможе надовго зберегти свої смакові якості та властивості.

Якщо необхідної тари немає чи кількість холодцю дуже велика, заморозити його можна в спеціальних пакетах для заморозки.

Зберігати заморожений холодець у морозилці варто не більше двох місяців.

Як правильно розморозити холодець після заморозки

Розморожувати холодець слід у закритому вигляді. Найкраще – заздалегідь дістати його з морозильної камери та залишити в холодильнику.

  • Після розморожування холодець краще прокип’ятити, щоб надати йому попереднього вигляду. Особливо це стосується холодцю з додаванням желатину.
  • Після кип’ятіння холодець необхідно знову розлити по тарілках та почекати, поки він застигне.

Розморожений холодець рекомендується з’їсти протягом 24 годин.

Повторно заморожувати страву не рекомендується. Такий холодець можна використати для приготування перших страв.

Зверніть увагу! Прозорість холодцю після розморожування може втратитись, тому перед подачею до столу його варто перевернути м’ясною стороною догори або прикрасити зверху морквою, яйцями чи зеленню.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-02 19:18:49