Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Законопроект про мобілізацію – до Ради винесуть змінену версію – що відомо

Резонансний законопроєкт 10378 про зміни в мобілізації не буде переданий на голосування до парламенту в теперішньому вигляді, а найімовірніше буде представлений у компромісній версії.

Про це в ефірі національного телемарафону розповіла заступник голови Комітету з питань інформаційної політики, народний депутат від фракції Слуга народу Євгенія Кравчук.

— Я думаю, що це буде таки комітетська версія, профільного комітету з питань безпеки та оборони. І цього тижня робочі групи вже напрацьовуватимуть такий компромісніший варіант, який дозволив би його проголосувати в сесійній залі, — зазначила вона.

Що відомо про резонансний законопроєкт №10378

25 грудня стало відомо про реєстрацію проєкту Закону №10378 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Зараз цей документ обговорюють у комітетах парламенту – триватиме це до 10 січня.

Зараз дивляться

Своєю чергою уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що оновлений законопроєкт про мобілізацію містить норми, які суперечать Конституції України.

Нагадаємо, раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що законопроєкт про мобілізацію у нинішньому вигляді не виноситимуть на голосування до парламенту.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-02 17:55:37