Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Тайвані відреагували на заяву Китаю про неминуче “возз’єднання”

Відносини Тайваню з Китаєм мають визначатися волею народу, а мир має ґрунтуватися на “гідності”.

Про це заявила президентка Тайваню Цай Інвень після того, як лідер Китаю Сі Цзіньпін сказав, що “возз’єднання” материка з островом є неминучим.

Коментарі Сі у новорічному зверненні прозвучали більш рішуче, ніж минулого року, коли він сказав лише, що люди по обидва боки Тайванської протоки є “членами однієї сім’ї”.

Зараз дивляться

Відповідаючи на запитання про промову глави КНР, Цай наголосила, що найважливішим принципом, якого слід дотримуватися у відносинах з Китаєм, є демократія.

– Це означає, що для прийняття рішення потрібна спільна воля народу Тайваню. Зрештою, ми є демократичною країною, – сказала вона.

Цай додала, що Китай повинен поважати результати виборів на Тайвані і що обидві сторони несуть відповідальність за підтримання миру і стабільності в протоці.

У Reuters зазначають,  що Китай трактує ці вибори як вибір між війною і миром та відхиляє численні пропозиції Цай про переговори.

У листопаді 2023 року лідер Китаю Сі Цзіньпін запевнив президента США Джо Байдена, що його країна не планує військових дій проти Тайваню “в найближчі роки”.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Китай, Тайвань

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-01 18:58:56