Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Обстріл Харкова 30 грудня 2023 – постраждали журналісти ZDF, які були у Kharkiv Palace

Фото: Нацполіція

Внаслідок обстрілу російською армією Харкова постраждали журналісти німецького телеканалу ZDF. В момент атаки вони перебували у готелі Kharkiv Palace.

Про це повідомили на сайті ZDF, описуючи те, що сталося після влучання у будівлю готелю.

На момент удару у ньому перебували семеро співробітників телеканалу. Авторка матеріалу Аліка Юнг зазначила, що була тоді на п’ятому поверсі. Коли вона відкрила двері свого номеру, то у вестибюлі була темрява та чорний дим. На той момент вона ще не знала, чи живі її колеги.

Зараз дивляться

Зазначається, що всі співробітники дивом уціліли, хоча в момент удару перебували на різних поверхах. Після вибухів вони спустилися в укриття готелю. Їхня перекладачка отримала поранення. Відомо, що у неї зламане ребро. Також поранення отримав охоронець.

Німецький телеканал засудив терористичну атаку росіян на цивільну інфраструктуру.

— Це ще одна атака Росії на вільну пресу. Ми сподіваємося, що поранені колеги швидко одужають. ZDF продовжить висвітлювати війну проти цивільного населення України, – заявила головний редактор ZDF Беттіна Шаустен.

Увечері 30 грудня Росія завдала шість ракетних ударів із систем С-300 по цивільній інфраструктурі Харкова.

Внаслідок обстрілу пошкоджено 12 багатоквартирних будинків, 13 приватних будинків, лікарні, будівля готелю, дитячий садок, торговельні приміщення, газопровід та автомобілі. Є постраждалі.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-31 15:33:12