Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як знизити кров’яний тиск за кілька хвилин — лікарка

Лікарка Джен Кодл, яка практикує понад 15 років, назвала три природних і простих способи швидко, всього за кілька хвилин, знизити кров’яний тиск.

Відпочинок

Перший сценарій – це коли пацієнти йдуть до кабінету лікаря, до якого часто можна дістатися, пройшовши досить велику відстань лікарняних коридорів.

– Якщо я негайно одягну манжету для вимірювання артеріального тиску на своїх пацієнтів, я можу сказати вам, що їхній кров’яний тиск буде досить високим, – стверджує медик.

Зараз дивляться

За словами Кодл, пацієнти часто можуть дуже швидко знизити свій кров’яний тиск, якщо на хвилинку сядуть і розслабляться, зроблять кілька глибоких вдихів і дозволять своєму тілу заспокоїтися.

Дихання й усвідомленість

За словами лікаря, тривога також може призвести до різкого стрибка кров’яного тиску. У цьому сценарії Кодл рекомендує трохи усвідомленості та медитації, які допоможуть знизити кров’яний тиск за лічені хвилини.

– А ще дихальні вправи. Знайдіть хвилинку, щоб зробити кілька глибоких вдихів, щоб знизити рівень занепокоєння, – додала лікарка.

Врегулювати емоції

За словами Кодл, емоції можуть чинити сильний вплив на кров’яний тиск.

– Сльози, смуток, засмученість можуть різко підвищити наш кров’яний тиск. А якщо у вас виникнуть такі емоції в кабінеті лікаря, ваш тиск може підскочити до небес просто тому, що ви так себе почуваєте, – пояснила медик.

За словами лікарки, швидке вирішення цієї проблеми – спробувати заспокоїтися і врегулювати свої емоції.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-31 15:28:09