Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У чому небезпека для здоров’я промислово нарізаного хліба – сімейний лікар

Сімейний лікар, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV пояснила, чому краще відмовитися від купівлі промислово нарізаного хліба.

Несприятливе поєднання двох чинників

– Тут можна говорити про несприятливе поєднання двох чинників: поліетиленового пакета та більшої поверхні поширення пліснявих спор на вже нарізаних шматочках, – каже медик.

Іншими словами, за словами лікаря, якщо з цієї комбінації прибрати чинник промислової нарізки і замінити його ненарізаними буханцем або батоном, то якість такого продукту різко зросте.

Зараз дивляться

Обробка спецскладами

Крім того, як зазначила Людмила Сердюк, саме з огляду на те, що нарізаний хліб схильний швидше псуватися, його обробляють спеціальними хімічними складами, які ми поглинаємо разом із нарізаними скибочками.

До того ж ніхто не може поручитися, що олія, якою обробляють ножі під час нарізання хліба, завжди відмінної якості. На жаль, але часто це далеко не так, уточнила сімейний лікар.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-31 14:24:45